Opskrifter

Pariserbøffer

Fredag, 10. september 2021Af Line Holt Nielsen, Foto: Betina HastoftFoto: Betina Hastoft
Her får du opskriften på pariserbøf med det hele. Den rå æggeblomme er skiftet ud med et spejlæg. Velbekomme.

Opskrift på Pariserbøffer

(2 personer)

  • 300 g hakket oksekød
  • ½ tsk. salt
  • ½ rødløg
  • ½ spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. Worcester-shiresauce
  • 1 knsp. peber
  • 4 skiver toastbrød
  • Smør og olivenolie til stegning

Tilbehør:

  • 4 æg
  • 8 skiver syltede rødbeder
  • ½ rødløg
  • 3 spsk. kapers
  • 2 spsk. revet peberrod
  • Salt og peber
  • Blandet grøn salat

Prøv også: Klassisk pariserbøf med hele molevitten

Fremgangsmåde:

Rør kød og salt, til det bliver sejt. Hak et helt rødløg fint, og tag halvdelen fra til pynt. Bland resten af rødløget i kødet sammen med sennep, Worcestershiresauce og peber. Form farsen til 4 små bøffer.

Skær skorperne af brødet, og læg bøfferne ovenpå. Klem farsen godt ned om brødkanten, og rids bøffernes overflade med en skarp kniv. Steg pariserbøfferne med kødsiden nedad i en blanding af smør og olie i 6-7 minutter. Steg dem på brødsiden i et par minutter, til brødet er gyldent og sprødt.

Læs også: 3 nemme og smagfulde hverdagsretter

Tilbehør: Spejl æggene. Skær rødbeder i tern, og anret al tilbehøret på og omkring de nystegte pariserbøffer. Spis en grøn salat ved siden af.

Prøv også: Hakkebøffer og grøntsager i fad