Lagkage med banan og chokolade
3 æg
170 g sukker
1 vaniljestang
125 g mel
1 tsk. bagepulver
100 g flydende margarine
1 banan
75 g mørk chokolade
25 g mandelflager
4 syltede pærer i tynde både
5 dl piskefløde
Chokoladespåner
Tørrede bananer
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Pisk æggene med sukker og bland kornene fra vaniljestangen i æggesnapsen. Sigt mel og bagepulver i og tilsæt den flydende margarine. Mos bananen, hak chokoladen groft og bland det i dejen sammen med mandelflager. Fordel dejen i en smurt springform, bag den ved 170° i 55 min. og lad den afkøle. Flæk kagen og fordel pærerne over den nederste bund. Smør et tyndt lag flødeskum på og læg den anden bund over. Kom resten af flødeskummet på toppen, pynt med tørrede bananer og drys med chokoladespåner.
Bageopskrift: Alice Nielsen
SJOV MED FORME
Søde pandeforme formet som et hjerte og et hus. Gør det sjovere at lave pandekager eller spejlæg sammen med børnene. Formene koster 69 kr., og kan købes her... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Lagkage med nougat
Rugbrødslagkage med bær
Islagkage med blåbær og chokoladeis
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)