Rugbrødslagkage med bær
(6 pers.)
Bunde (2 stk.)
3 æg
160 g sukker
3 tykke skiver rugbrød (eller 4 alm. skiver)
1 spsk. mel
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
Fyld
3-400 g hindbær
Ca. 50 g sukker
2 dl piskefløde
100 g finthakket eller groftrevet chokolade
Evt. lidt hakkede mandler
Fremgangsmåde
Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne med sukker, til det er meget lysegult, riv rugbrødet og rør det i dejen sammen med mel, kartoffelmel, kakao og bagepulver, der alt sammen sigtes over dejen.
Æggehviderne piskes stive og foldes i dejen. Bages i smurte lagkageforme eller springforme.
Bag dem ved 200° i 15-20 min.
Kom sukkerdryssede hindbær mellem lagene og kom flødeskum omkring kagen.
Drys med revet chokolade og mandler.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere lækre lagkager her...
Find flere opskrifter her...
Hurtig sommerlagkage
Sommerlagkage med kirsebær
Louises jordbær-nøddekage
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)