Islagkage med blåbær og chokoladeis
Fremgangsmåde til islagkage med blåbær og chokoladeis
(10-12 pers.)
4 æg
160 g sukker
60 g hvedemel
60 g kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
30 g finthakkede mandler
Chokoladeis
100 g hvid chokolade
4 dl piskefløde
3 æggeblommer
2 spsk. sukker
50 g hakket, mørk chokolade
Blåbæris
300 g blåbær
80 g sukker
1½ pasteuriseret æggehvide
2½ dl piskefløde
Pynt
Spiselige blomster
SE OGSÅ: Islagkage med chokolade, pistacie og jordbærsorbet
Fremgangsmåde til islagkage med blåbær og chokoladeis
Smør en 24 cm springform og drys den med rasp. Pisk æg og sukker luftigt og bland mel, kartoffelmel, bagepulver og mandler. Vend melblandingen i æggesnapsen og hæld dejen i springformen. Bag bunden ved 175° i 30 min., lad den køle helt af og del den i tre. Smelt den hvide chokolade, lad den køle let og pisk fløden til skum. Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret, rør dem i den smeltede chokolade og vend flødeskummet i. Stil 1/3 på køl og vend den mørke chokolade i resten. Blend blåbærrene med sukkeret og pisk hvide og fløde stift hver for sig. Bland blåbærrene med flødeskummet og vend hviderne i. Læg en lagkagebund i springformen, kom blåbærcremen herpå og læg endnu en bund over. Kom den store portion chokoladecreme i springformen, slut af med den sidste bund og stil islagkagen i fryseren i mindst 3 timer. Tag islagkagen ud af formen og smør resten af chokoladecremen jævnt ud over kagens sider og top. Stil islagkagen tilbage i fryseren, til overfladen er frosset. Tag isen ud 20 min før servering og pynt med spiselige blomster.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Se flere desserter her...
Kærnemælksfromage med hindbær
Hindbæris med nøddelåg
Citrontærte uden ovn