Det store kagebord: 3 kageopskrifter
Brownie med kokostopping
20 personer
- 150 g smør
- 3 æg
- 250 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. salt
- 45 g rent kakaopulver
- 180 g hvedemel
Kokostopping:
- 175 g kokosmel
- 1¼ dl lys sirup
- 125 g sukker
- 75 g smør
- 1¼ dl piskefløde
Prøv også: Sundere romkugler med banan og dadler
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme. Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt med en elpisker, og vend smørret i blandingen. Bland salt, kakao og mel, og pisk det sammen med de øvrige ingredienser. Hæld dejen i en smurt springform eller et ovnfast fad, ca. 20 x 30 cm i diameter. Bag kagen i ca. 15 minutter.
Kokostopping: Varm alle ingredienserne op i en gryde. Rør rundt, så det smelter sammen. Lad indholdet simre i 5 minutter. Fordel kokosblandingen over chokoladekagen, når den har været i ovnen i 15 minutter. Bag i yderligere 10 minutter, eller til toppen er let gylden. Køl af inden servering.
Prøv også: Æblegalette med kanelsukker
Mandelkage med hindbær
12 personer
- 100 g smør
- 85 g sukker
- 2 æg
- 1 cm frisk ingefær
- 4 spsk. honning
- 100 g hvedemel
- 2½ dl mandelmel
- 1 tsk. bagepulver
- 125 g friske hindbær
Prøv også: Chokoladekage med kerner, frø og peanuts
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175°. Pisk smør og sukker luftigt. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk dejen sammen. Riv ingefær fint, og rør den i dejen. Vend honning, mel, mandelmel og bagepulver i dejen. Læg et bagepapir i en springform, ca. 24 cm i diameter, og fordel dejen i formen. Fordel hindbærrene på toppen af kagen. Bag kagen i ca. 30 minutter.
Tip: For ekstra sødme kan du vende grofthakket hvid chokolade i kagedejen. Det giver et dejligt modspil til hindbærrene.
Prøv også: Gåsebryst: Klassisk flødeskumskage
Lakridskager med lime
40 stk.
- 175 g smør
- 150 g hvedemel
- 100 g durummel
- ½ tsk. bagepulver
- 1 spsk. lakridspulver
- 1 usprøjtet limefrugt
- 250 g sukker
- 1 æg
Prøv også: Hjemmebag: 3 lækre kager med chokolade
Fremgangsmåde:
Smuldr smør, de 2 slags mel, bagepulver, lakridspulver og fint-revet limeskal sammen med fingrene. Bland sukker og æg i, og saml dejen uden at ælte for meget. Form dejen til en tyk pølse. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 2 timer. Tænd ovnen på 200°. Skær dejen i ½ cm tykke skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kagerne i ovnen i ca. 8 minutter.
Prøv også: 3 smagfulde desserter med nougat