Opskrifter
Kanelsmåkager med chokolade
Fredag, 17. december 2021Af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina HastoftFoto: Betina Hastoft
Der er ikke mange ingredienser, du skal finde frem for at kunne byde på disse dejlige julesmåkager til kaffen.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/u5120-sund_03.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&fp-x=0.42&fp-y=0.51)
Opskrift på kanelsmåkager med chokolade
20 stk.
- 2 æg
- 125 g sukker
- 1 tsk. stødt kanel
- 125 g hvedemel
- ¼ tsk. hjortetak-salt
- 2 spsk. blødt smør
- 50 g mørk chokolade
![Lad det dufte brunt og brændt af julens klassiske, sprøde bagværk. Honningkagehjerter, håkonskager og brunkager er det perfekte match til en kop varm gløgg.](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/fj48mad.jpg?auto=format,compress&fit=crop&fp-x=0.48&fp-y=0.62&ar=4:3)
Hjemmebag
Julebag: 3 opskrifter på klassiske julesmåkager
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°. Pisk æg, sukker og kanel skummende og luftigt med en elpisker. Rør mel og hjortetaksalt i dejen og dernæst smør. Fyld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i små toppe med afstand imellem på en bageplade med bagepapir.
De flyder lidt ud under bagningen. Bag småkagerne i ovnen i 8-9 minutter, og lad dem køle af på en bagerist. Smelt chokoladen, fyld den i en sprøjte-pose, og dekorér kagerne. Lad chokoladen sætte sig, og opbevar kagerne i en kagedåse.
![Julebag: 3 slags småkager](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/fj48_hjemmebag.jpg?auto=format,compress&fit=crop&fp-x=0.84&fp-y=0.43&ar=4:3)
Hjemmebag
Julebag: 3 slags småkager