Jomfruhummersuppe med peberrodsfløde og glaskål
Opskrift på jomfruhummersuppe
(4 personer)
- 8 jomfruhummere
- Salt og peber
- Sukker
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- Olivenolie til stegning
- ½ dl cognac
- 1 spsk. konc. tomatpuré
- 3 dl hvidvin
- 5 dl vand
- 2 stjerneanis
- 5 laurbærblade
- 5 timiankviste
- 2½ dl piskefløde
- Salt og peber
- Citronsaft
Peberrodsfløde:
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk. citronsaft
- Frisk peberrod
- Salt og peber
- Honning
Til servering:
- 1 glaskål
- Frisk dild
Fremgangsmåde:
Pil jomfruhummere, og fjern tarmen på hver enkelt. Skær halerne fra, og gem skallerne. Drys halerne med lidt salt og sukker, og sæt dem på køl.
Skær løg, hvidløg og gulerødder i grove tern. Steg hummer-skallerne hårdt i olie i 3-4 minutter. Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder. Hæld cognac over, og flambér ved straks at sætte ild til alkoholen. Tilsæt tomatpuré, hvidvin, vand, stjerneanis, laurbærblade og timian. Lad suppen småkoge i 25 minutter, før du sier skaller og grøntsager fra.
Hæld suppen tilbage i gryden, og kog den ind, til der er 3-4 dl tilbage. Tilsæt fløde, og lad den koge en anelse ind. Smag til med salt, peber og citronsaft. Rør fløde med citronsaft, og tilsæt friskrevet peberrod efter smag. Lad fløden trække i mindst 10 minutter, og smag til med salt, peber og lidt honning.
Servering: Skær glaskål i helt tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Læg skiverne i en skål med isvand, så de bliver ekstra sprøde. Steg jomfruhummerhalerne på en tør pande i 1-2 minutter. De skal blot karamellisere lidt på overfladen, ikke gennemsteges. Anret halerne i portionsskåle, og top med peberrodsfløde, glaskål og dild. Hæld den varme suppe over fyldet inde ved bordet.