Nem hverdagsmad: Kyllinge-selleri-suppe

Opskrift på kyllinge-selleri-suppe
(2 personer)
- 225 g kyllingebrystfilet
- Olivenolie til stegning
- 1 løg
- ½ knoldselleri
- 1 spsk. Karry
- ½ l grøntsagsbouillon
- ½ tsk. tørret timian
- Salt og peber
Til servering:
- 30 g valnøddekerner
- 1 håndfuld kruspersille
- 3 spsk. cremefraiche 38 %
- Flute
Fremgangsmåde:
Skær kyllingefilet i mundrette stykker. Steg dem i en gryde i lidt olivenolie i 3-4 minutter, så de får stegeskorpe. Tag kyllingestykkerne op af gryden.
Hak løg. Skræl selleri, og skær den i mindre tern. Sautér begge dele i en blanding af olivenolie og karry i gryden, til det er blevet lidt blødt.

Hæld grøntsagsbouillon over, tilsæt timian, og lad suppen simre under låg i 10-12 minutter.
Blend suppen til en jævn konsistens med en stavblender. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, og lad retten simre i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Servering: Hak valnødderne groft, og drys dem over suppen ved servering sammen med grofthakket kruspersille og en god skefuld cremefraiche. Spis lunet flute til.
