Opskrifter

Pærepakker

Tirsdag, 20. juni 2023Af Julie HeyFoto: Betina Hastoft
Den vidunderlige dej består af tynde, sprøde lag med smør imellem, så den fremstår luftig og uimodståelig. Tryl den nemt om til lækkert bagværk. Opskriften giver 8-10 pærepakker.
30 min
8 personer
Pærepakker
4 plader frossen butterdej, 300 gram
3 pærer
1 spsk. smør
½ tsk. fennikelfrø
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 200°.
  2. Udstik butterdejen i firkanter eller cirkler med en diameter på 12 cm.
  3. Skær pærerne i tern.
  4. Smelt smørret i en gryde, tilsæt pæretern og fennikelfrø, og steg ved middel varme i 12-15 minutter, til pærerne er møre.
  5. Læg en skefuld ­pæretern på hvert stykke dej, og fold dejen ind over frugten.
  6. Pensl kanterne med sammen­pisket æg, og tryk dej­kanterne sammen med en gaffel.
  7. Pensl oversiden med æg, og drys med finthakkede fennikelfrø.
  8. Læg pærepakkerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem gyldne i ovnen i ca. 15 minutter.