Opskrifter

Søde kartoffeldeller og rabarber-spidskålssalat

Fredag, 1. september 2023Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Her får du en nem opskrift på lækre deller og en dejlig rabarber-spidskålssalat - en smagsfuld, farverig kombination af sødt og syrligt.
1 t
4 personer
Søde kartoffeldeller:
500 g søde kartofler
1 løg
3 fed hvidløg
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. stødt spidskommen
½ dl hvedemel
1 dl havregryn
3 æg
1 dl rasp
Smør og olivenolie til stegning
Rabarber-spidskålssalat:
2 stilke rabarber
3 cm frisk ingefær
1½ spsk. rørsukker
1 spidskål
½ tsk. salt
1 limefrugt
1 spsk. god olivenolie
2 avocadoer
1 håndfuld frisk koriander
1 dl saltede mandler

Fremgangsmåde:

  1. Skræl søde kartofler, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter.
  2. Mos dem med en gaffel eller kartoffelmoser i en skål.
  3. Bland revet løg, presset hvidløg, salt, peber, spidskommen, mel og havregryn i.
  4. Tilsæt let sammenpiskede æg og 3 spsk. rasp.
  5. Rør farsen godt sammen, og lad den sætte sig et køligt sted i 15 minutter.
  6. Justér konsistensen med rasp.
  7. Form kartoffelfarsen til frikadeller, og steg dem gyldne på en pande i en blanding af smør og olie.

Rabarber-spidskålssalat:

  1. Skær rabarber i meget tynde skiver, og vend dem med revet ingefær og sukker. Lad dem trække køligt mindst ½ time, men gerne et par timer.
  2. Snit spidskål fint. Kram salt og limesaft ind i strimlerne. Det er lettest at bruge hænderne.
  3. Vend spidskål med de lynsyltede rabarber, olie, avocadotern og koriander.
  4. Drys grofthakkede mandler over ved servering.