Opskrifter
Brutti ma buoni med kaffe
Fredag, 9. februar 2024Af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Fyld kagedåserne med knasende lækkerier. Her får du opskriften på de lækre, små kager, som kaldes brutti ma buoni. Opskriften giver 20 stk.

45 min
Brutti ma buoni med kaffe:
90 g ristede afskallede hasselnøddekerner
2 æggehvider
225 g sukker
1 knsp. salt
½ tsk. vaniljepasta
2 tsk. instant kaffepulver
1 tsk. kogende vand
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 160°.
- Rist hasselnøddekernerne på en tør pande, til skallen brister, og de er let gyldne.
- Gnid skallen af i et viskestykke, og hak nødderne fint.
- Pisk æggehviderne luftige og stive med en elpisker i en skål. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, og fortsæt med at piske, til marengsen er sej. Tilsæt salt og vaniljepasta, og rør sammen.
- Rør kaffe og kogende vand sammen i en skål til en tyk og stærk kaffe.
- Vend nødder og kaffe i marengsen, og sæt ca. 20 kager med 2 spiseskeer på en bageplade med god afstand imellem.
- Bag kagerne i ovnen i ca. 30 minutter, så de er sprøde udenpå og seje indeni.
- Afkøl på en bagerist.

Hjemmebag
Mandelkager med abrikos