Opskrifter
Mandelkager med abrikos
Fredag, 25. august 2023Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft.
Fyld kager og desserter med friske abrikoser, blåbær eller ferskner, og få det allersidste ud af sommeren. Her får du en skøn opskrift på mandelkager med abrikos.

35 min
8 personer
Mandelkager med abrikos:
3 æggehvider
100 g sukker
½ usprøjtet appelsin
150 g hvedemel
50 g mandelmel
25 g smør
3 friske abrikoser
½ dl flormelis
8 muffinforme
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 180°.
2. Pisk æggehviderne stive i en skål med en elpisker.
3. Pisk herefter sukkeret i lidt ad gangen, til du får en sej marengs.
4. Skyl og riv appelsinen, og vend appelsinskal, hvedemel og mandelmel i marengsen, til den er jævn og glat.
5. Smelt langsomt smørret i en gryde, og vend det i dejen.
6. Fordel dejen i 8 muffinforme.
7. Skyl abrikoser, og skær dem i både.

Dessert & Kage
Abrikoskage med mandler
8. Fordel et par abrikosbåde oven på hver muffin, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.
9. Lad kagerne hvile i ca. 10 minutter, drys med flormelis, og servér.

Dessert & Kage
Lagkage med abrikospuré og mokkaskum