Opskrifter
Timianfrikadeller med grøn kartoffelsalat
Fredag, 5. juli 2024Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Line Falck
Perfekt til både hverdag og fest, denne opskrift er nem at følge og sikrer en velsmagende middag, som hele familien vil elske.

45 min
4 personer
Timianfrikadeller
6 stilke timian
500 g hakket kalve- og svinekød
Salt og peber
1 løg
2 æg
3 spsk. hvedemel
1 dl skummetmælk
Olie og smør til stegning
Grøn kartoffelsalat:
800 g nye kartofler
1 bundt forårsløg
½ bundt bredbladet persille
2 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 tsk. grov sennep
Salt og peber
Rød spidskålssalat:
1 rød (eller grøn) spidskål
2 spsk. olivenolie
½ citron
1 tsk. honning
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Timianfrikadeller:
- Skyl timian.
- Rør kød med salt, peber og hakkede timianblade i en skål.
- Pil og riv løget, og rør det i farsen sammen med æg og mel.
- Rør mælken i lidt ad gangen.
- Sæt farsen i køleskabet i 30 minutter.

Ugens blad
Aftensmad til (næsten) ingen penge
Grøn kartoffelsalat:
- Skrub kartoflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i ca. 10 minutter, til de er møre, men stadig faste.
- Hæld vandet fra, halvér kartoflerne, og læg dem i en skål.
- Rens og hak forårsløg.
- Skyl og hak persille.
- Vend forsigtigt kartoflerne med forårsløg, persille, olie, eddike, sennep, salt og peber.
- Lad kartoffelsalaten trække på køl i 15 minutter.

Kost & Motion
Sæt spot på aftensmaden
Rød spidskålssalat:
- Halvér spidskålen, kassér de yderste blade, og fjern roden. Snit skålen fint.
- Rør olie, citronsaft, honning, salt og peber sammen, og vend spidskålen med dressingen.
- Lad salaten trække på køl i ca. 15 minutter inden servering.
- Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie og smør på en pande i 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.