Opskrifter

Tærte med tomat og gedeost

Fredag, 26. juli 2024Af Louisa Lorang Foto: Rikke Westesen
Forkæl dine smagsløg med denne lækre tærte med tomat og gedeost. En perfekt kombination af friskhed og cremethed, ideel til både frokost og aftensmad.
45 min
2 personer
Tærtebund:
100 g fuldkornsølandshvedemel
150 g hvedemel
125 g koldt smør
1 spsk. vand
1 tærteform, ca. 12 x 36 cm
Tomatfyld:
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
2 stilke frisk timian
50 g pecorinoost
2 æg
1 dl græsk yoghurt 10 %
1 tsk. dijonsennep
100 g frisk gedeost
Salt og peber
250 g blandede tomater

Fremgangsmåde:

Tærtebund:

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Bland de 2 slags mel i en skål.
  3. Skær smørret i tern, og smuldr det i melet, til det har konsistens som krummer.
  4. Saml dejen med lidt vand, og fordel den straks i en smurt tærteform – brug gerne fingrene til at fordele dejen godt op ad kanter og i hjørner.
  5. Prik bunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10-12 minutter.

Tomatfyld:

  1. Pil og hak løg og hvidløg, og skær begge dele i skiver.
  2. Steg hvidløg og løg i lidt olie på en pande i et par minutter.
  3. Skyl og pluk timian, og vend den på panden.
  4. Tag panden af varmen, og lad løgblandingen afkøle.
  5. Riv pecorinoost fint, og pisk den sammen med æg, yoghurt, sennep, gedeost, salt og peber i en skål.
  6. Rør herefter løgblandingen i.
  7. Skyl tomater, og skær dem i tykke skiver.
  8. Fordel dem oven på bunden, og hæld æggemassen over.
  9. Bag tærten ovnen 20-25 minutter, til den er gylden. Lad tærten afkøle let, og servér.

TIP

Vælg en helt blød gedeost – eller pisk den blød inden, du rører den i æggemassen, så tærten ikke får for mange klumper.