Rejse til Australien: Hvilke vacciner skal jeg have?

Søndag, 22. september 2024
Lotte Bang
Foto: Colourbox
Er du i tvivl om, hvilke vacciner du skal have, når du skal ud og rejse? Her kan du tjekke vaccineanbefalingerne til forskellige lande.
Vaccinationer ved rejse til udlandet
Er du i tvivl om, hvilke vaccinationer du skal have, når du skal på ferie? Se vejledning til rejsevaccinationer her.

Kære Lotte

Jeg overvejer en ferie til Australien og vil i den forbindelse spørge, om der er nogle vacciner, jeg skal tage inden afrejse, og i så fald, hvilke?

Og hvor meget koster sådan nogle?

Hilsen Gøjen

Kære Gøjen

Det lyder da dejligt med en tur til Australien. Det er altid fornuftigt at orientere sig om hvilke vacciner, der anbefales ved rejser til udlandet.

Faktisk kan du selv finde ud af dette ved at bruge siden ”Rejsevaccination” på seruminstituttets hjemmeside. Her kan du se, hvilke vacciner og eventuelt forebyggelse af malaria Statens Serum Institut anbefaler ved rejser til udlandet.

Vaccineanbefalingerne er afhængige af rejsemål, rejseform og længde på rejsen, men der skal også foretages en individuel vurdering i forhold til den enkelte rejsende, og det gøres typisk hos den praktiserende læge eller på et rejsevaccinationscenter.

Rejsevaccinationer dækkes ikke af den almindelige sygesikring og skal altså betales af dig selv. Det kan blive en bekostelig affære, da nogle vacciner er ret dyre, men er du medlem af Danmark, giver de måske et tilskud.

Jeg kan ikke oplyse dig om priserne, da det kan svinge fra læge til læge og for de forskellige centre, så det må du spørge om der, hvor du vælger at blive vaccineret.

Husk, at du også er nødt til at bruge penge på en rejseforsikring, da det blå sygesikringskort hverken dækker lægebesøg eller hospitalsbehandlinger i Australien.

Jeg håber, du får en rigtig dejlig tur.

Kærlig hilsen Lotte

Familielægen

Lotte Bang er Familie Journalens faste læge, og du kan konsultere hende om alt inden for sundhed, helbred og sygdom.

Send en e-mail til Lotte på: konsultation@familiejournal.dk