Opskrifter

Cheesecake med lemoncurd

Fredag, 17. januar 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Den perfekte kombination af cremet cheesecake og syrlig lemoncurd – en dessert, der imponerer!
2 t og 20 min
4 personer
Cheesecake med lemoncurd:
1 blad husblas
1 usprøjtet citron
150 g flødeost naturel
100 g cremefraiche 18 %
100 g lemoncurd
20 g smør
4 fuldkorn Digestive-kiks
Til servering:
1 usprøjtet citron

Fremgangsmåde:

  1. Udblød husblas i koldt vand i en skål i ca. 5 minutter.
  2. Riv og pres citronen.
  3. Pisk flødeost, cremefraiche, lemoncurd og citronskal sammen.
  4. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den sammen med citronsaft i en skål over vandbad.
  5. Rør 5 spsk. af flødeostecremen i husblasbland­ingen lidt ad gangen.
  6. Vend herefter husblasblandingen i den resterende flødeostecreme, til konsistensen er jævn.
  7. Smelt smør, og blend kiksene til krummer i en blender.
  8. Rør kiksekrummer og smør sammen, og pres blandingen ned i 4 portionsglas.
  9. Top med flødeostecreme, og sæt desserterne på køl i mindst 2 timer.
  10. Pynt hver cheesecake med tynde skiver af citron lige inden servering.