Opskrifter

Squashpasta med rejer og citron

Fredag, 31. januar 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
En frisk og let squashpasta med saftige rejer og et strejf af citron – perfekt til en sund og velsmagende middag.
20 min
2 personer
Squashpasta med rejer og citron:
10 g pinjekerner
40 g rucola
1 fed hvidløg
1/4 citron
20 g revet parmesan
50 ml olivenolie
2 spsk. vand
Salt og peber
2 squash
200 g tigerrejer
1 spsk. smagsneutral olie

Fremgangsmåde:

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de tager farve, og afkøl.
  2. Skyl og tør rucola. Pil hvidløg, og pres citronen.
  3. Blend citronsaft, hvidløg, pinjekerner, parmesan, ­­2/3 af rucolaen, olivenolie og vand i en blender, til konsistensen er grov og cremet.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Skyl squashene, og lav dem til strimler, evt. på et juliennejern.
  6. Steg tigerrejerne i olie på en pande, til de er gennemstegte.
  7. Krydr dem med salt og peber.
  8. Vend squash­pasta sammen med rucolapesto og rejer, og vend resten af rucolaen i.
  9. Servér straks.