Opskrifter
Forårsruller med oksekød
Tirsdag, 11. februar 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Peter Kam
Sprøde forårsruller med saftigt oksekød – en lækker snack eller nem hverdagsret!
![](https://imgix.familiejournal.dk/2025-01-23/foraarsruller-1.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=320:180)
45 min
4 personer
Forårsruller med oksekød:
300 g hakket oksekød
30 g glasnudler
100 g champignoner
1 løg
2 cm. frisk ingefær
150 gulerødder
2 spsk. olivenolie til stegning
3 spsk. sojasauce
1 tsk. sukker
Salt og peber
50 g bønnespirer
12 ark forårsrulledej
1 æg til pensling
Olivenolie til stegning
Sød chilisauce
Fremgangsmåde:
- Kog nudler efter pakkens anvisning. Afdryp.
- Klip de kogte nudler i mindre stykker med en saks.
- Hak champignoner fint.
- Hak løg og ingefær fint. Riv gulerødder groft.
- Bland nudler, grøntsager og kød i en skål.
- Steg kødblandingen i en dyb pande med olie i 5 minutter, til kødet er gennemstegt.
- Krydr med sojasauce, sukker, salt og peber.
- Tag panden af varmen, og vend bønnespirer i.
- Læg 2 spsk. af fyldet i en bred stribe på midten af et stykke forårsrulledej.
- Fold enderne indover, og rul dejen stramt sammen omkring fyldet.
- Pensl samlingerne med æg, inden de lukkes helt.
- Opvarm rigeligt olie i en dyb pande, og steg forårsrullerne sprøde og gyldne i 6-8 minutter.
- Vend dem undervejs. Afdryp på fedtsugende papir.
- Servér med sød chilisauce.
![https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/mad/smat-men-godt/2012/06/25-foraarsruller-med-rejer-362.jpg](https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/mad/smat-men-godt/2012/06/25-foraarsruller-med-rejer-362.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Forretter & Tilbehør
Forårsruller med rejer