Æblekager med marcipan
Ingredienser til æblekager med marcipan
(8 stk.)
200 g smør
200 g rørsukker
3 æg
125 g majsgryn
50 g mel
1 tsk. bagepulver
100 g mandler
50 g marcipan
2 æbler
Evt. lidt revet æble
Tilbehør
Cremefraiche eller flødeskum
Fremgangsmåde
Rør smør og sukker luftigt og rør æggene i et ad gangen. Bland majsgryn, mel, bagepulver, malede mandler og revet marcipan og vend det i. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i tern. Fordel halvdelen af dejen i 10, små, smurte kageforme og læg æblestykkerne over. Kom resten af dejen over æblerne og bag dem ved 180° i 30 min. Server kagerne lune med kold cremefraiche og evt. lidt revet æble.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Pære-marcipankage
Æblekage med grov crumble
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)