Opskrifter

Bagt græskar med pekannødder, rå rosenkål og parmesandressing

Tirsdag, 11. marts 2025Af Ditte Ingemann Foto Lene Samsø
Denne bagte græskarret med pekannødder, rå rosenkål og parmesandressing er den perfekte blanding af sødme, sprødhed og cremede smage.
25 min
4 personer
Bagt græskar med pekannødder, rå rosenkål og parmesandressing:
½ hokkaido
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
150 g rosenkål
50 g pekannødder
Dressing:
2 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
½ citron
2 spsk. revet parmesan

Fremgangsmåde:

  1. Halvér græskarret, og fjern alle kernerne.
  2. Skær det i tynde skiver på ca. ½ centimeters tykkelse.
  3. Riv eller pres hvidløgsfeddene og rør det i olivenolien sammen med salt og peber.
  4. Vend græskarskiverne med hvidløgsolien, og fordel skiverne på en bageplade med bagepapir.
  5. Tænd ovnen på 200 ° varmluft.
  6. Bag græskarrene i ovnen i cirka 25-30 minutter.
  7. Kom pekannødderne med i ovnen i det sidste 5 minutter, så de bliver sprøde og gyldne.
  8. Rengør rosenkålene, og snit dem helt fint.
  9. Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen, og smag den til.
  10. Hæld dressingen over rosenkålen, og massér den let.
  11. Fordel kålen i et stort fad.
  12. Anret rosenkålene med de bagte græskar og pekannødder.