Let surdej
25 g gær
3½ dl vand
200 g groft rugmel
½ tsk. salt
¾ dl hørfrø
Dej
Let surdej
300 g kogte kartofler
2 tsk. salt
375-400 g hvedemel
OPBEVARING AF BRØD
Læg brødet i en brødkasse, en brødpose eller pak det i papir, så det kan ånde. Køleskabet tørrer brødet ud. Et fugtigt surdejsbrød kan holde 5-6 dage.
Brød til frysning pakkes lunkent. Er det for varmt, dannes der for meget kondensvand i posen. Er det for koldt, virker brødet efter optøning lidt gammelt og tørt.
Rør den lette surdej sammen, dæk til og lad den stå lunt og syrne mindst 12 timer, gerne dobbelt så længe. Riv kartoflerne og rør dem i surdejen sammen med salt og det meste af hvedemelet. Ælt dejen smidig, men ikke for fast, med resten af melet. Gnid skålen ren, kom et par dråber olie i bunden og vend dejen rundt i olien. Stil den til hævning tildækket og lunt ca. 2 timer.
Hæld dejen ud på en plade med bagepapir og form den til et brød. Efterhæv brødet på pladen ½-1 time, til det ser flot og voluminøst ud. Bag brødet 5 min. nederst i en 250° varm ovn. Dæmp varmen til 200° og bag brødet yderligere ca. 20 min.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...
FLOT BRØDFORM
Fantastisk rugbrødsform af porcelæn i flot cremefarvet nuance.
Lige nu er formen på udsalg og kan købes for 89,50 kr. i Familie Journals shop... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Familiebrød
Små festbrød til mange
Æble-jordbær marmelade
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)