Opskrifter

Grønkålssuppe med bacon

Mandag, 30. juni 2008af X
20 min. + 45 min. (4 pers.)3 spsk. olivenolie1 hakket løg1 gulerod, hakket2 stilke blegselleri, hakkede1 ds. hakkede tomater11/2 l grønsagssuppe400 g

20 min. + 45 min. (4 pers.)

3 spsk. olivenolie
1 hakket løg
1 gulerod, hakket
2 stilke blegselleri, hakkede
1 ds. hakkede tomater
11/2 l grønsagssuppe
400 g plukket grønkål
75 g bacon i små tern
75 g god ost (gruyere el. lign.)
Lidt olivenolie

Tilbehør: groft landbrød


Kom olie i en stor gryde og sauter urterne i 5 min. Tilsæt tomater og suppe og lad det koge i 30 min. Tilsæt grønkål i strimler. Kog videre i 10 min., mens bacon ristes let i små tern (evt. i ovnen). Smag til og kom suppen i 4 store skåle. Tilsæt bacon og reven ost. Server straks med lidt olie dryppet i. Giv groft landbrød til.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen