Speltboller med valnødder
(10-11 stk.)
25 g gær
2¾ dl håndvarmt vand
½ dl nøddeolie- el. koldpresset rapsolie
75 g hakkede valnøddekerner
1 spsk. honning
1 tsk. salt
150 g grahamsspelt (grovere sigtet speltmel)
Ca. 250 g speltmel
Pynt
Valnøddekerner
TIP
*Valnøddebollerne er dejlige med ost og marmelade, med også gode som madbrød til suppe og salat.
* Som altid, når der bruges spelt, er det bedst at bruge maskine eller håndmikser, fordi dejen er klistret og skal æltes længe.
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, nødder, honning, salt, grahamsspelt og speltmel. Ælt nu den fugtige dej smidig ca. 10 min. Under æltningen bliver dejen lidt fastere. Hæver i skålen lunt tildækket til dobbelt størrelse 1½-2 timer. Form dejen til 10-11 boller. Lad dem efterhæve lunt på pladen ca. 30 min. Stik en valnøddekerne i hver bolle og bag dem ca. 20 min. ved 200° på ovnens midterrille.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Hjemmelavet marmelade til bollerne...
Pæremarmelade
Æble-jordbær marmelade
Kirsebær-mandel syltetøj
Prøv også...
Græsk valnøddekage
Walesboller
De gode ostekiks