Spidskålssalat med fennikel og tomat
(4 pers.)
1 spidskål
4 nye fennikel
4 store tomater
1 hakket skalotteløg
½ spsk. havsalt
½ spsk. sukker
2 spsk. hakket timian
1-2 spsk. olivenolie
Saft af ½ citron
Snit kålen fint. Snit fennikel i strimler eller tynde både. Skær de grønne toppe af og gem dem til at pynte med. Blancher begge dele i saltet vand. Skær tomater i både, tag indmaden ud og kassér den. Hak tomaterne groft og vend dem med salt, sukker, timian og lidt olie. De blancherede kål og fennikel vendes også med olie og citron og smages til med salt og peber. Tomaterne lægges øverst, og der pyntes med fennikeltoppe.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Broccolisalat med bacon
Marineret spidskål med sprød bacon
Spanskinspireret spidskål
Mozzarella og skinke og fennikelsalat