Opskrifter
Marineret spidskål med sprød bacon
Torsdag, 21. maj 2009af Redaktion
Nemt og lækkert tilbehør til middagen
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/2a3cd6ec810a42558816a328cbccc322.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
(2 pers.)
1 mellemstort spidskål
6-8 skiver tørsaltet bacon
Marinade
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
Skær bund og spids af kålen og fjern de yderste kedelige blade. Kog den hel 10-12 min. i letsaltet vand. Rist bacon sprød og lad den dryppe af på køkkenrulle. Pisk marinaden sammen. Kom spidskålen i sigte og lad den dryppe godt af. Læg den på et fad og skær den i kvarter, men ikke helt igennem. Hæld marinaden over og stik baconskiver ind i kålen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere gode opskrifter på tilbehør til middagen...
Varm kartoffelsalat og fennikelskiver
Italiensk blomkål
Parmasanmos
Ovnstegte både med farver
Grov mos med forårsløg