Øllebrød
Det skal du bruge til øllebrød:
Denne opskrift på øllebrød er beregnet til 2 personer.
150 g rugbrød uden kerner
1 dl vand
2 dl hvidtøl
½ tsk. salt
1 spsk. akaciehonning
150 g bær
Mælk eller fløde
Prøv også: Øllebrød med æble
Sådan laver du øllebrød
Start med at smuldre brødskiverne ned i en gryde og hæld øl og vand ved.
Bring derefter blandingen i kog og lad den småsimre under låg i 15 minutter.
Smag din øllebrød til med salt og honning og tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis grøden er for tyk.
Servér din grød med friske bær og lidt mælk eller fløde på toppen.
Skal det være endnu mere lækkert, så kan du piske fløden til skum og nyde retten med flødeskum og bær.
Vidste du, at vi danskere har spist øllebrød i over 800 år? Tidligere fik man tynd øl og rugbrød til alle dagens måltider, og så brugte man retserne af rugbrødet til øllebrød, sammen med ølsjatterne. Øllebrød er en lind grød, som oftest laves af rugbrød og hvidtøl, som en basis opskrift, og så tilføjes der ingredienser efter smag og behag. En portion øllebrød er en rigtig god måde, at få brugt de tørre rugbrødsrester, og det behøver ikke at være en trist spise. Med lækkert tilbehør kan øllebrød være et rigtigt lækkert måltid. Som her hvor øllebrøden serveres med honning, bær og fløde. Skal det være endnu lækrere, kan du piske fløden til flødeskum og drysse lidt kanel eller kakao på.
Øllebrød til børn
Du kan give din baby øllebrød fra den er ca. 6 måneder.
Grunden til at du skal vente til baby er omkring de 6 måneder, skyldes glutenindholdet i brødet, som kan genere babys mave lidt.
Server gerne din grød blandet med lidt frugtmos - så smager det endnu bedre.
Prøv også: Havregrød som dessert med frisk æble