Æbletærte
Opskrift på æbletærte
(8 pers)
Dej:
300 g hvedemel
150 g smør
100 g flormelis
1-2 æggeblommer
Har du mere lyst til muffins?
Se vores store galleri med
opskrifter på
massevis af muffins her
Fyld 1:
5 store danske æbler
3 spsk. kanel
Fyld 2:
150 g marcipan
150 sukker
150 g smør
4 store æg
40 g mel
Karameltop:
½ dl piskefløde
80 g sukker
50 g smør
1 spsk. honning
150 g hasselnødder el. hasselnøddeflager
Tilbehør:
Vaniljeis
Fremgangsmåde til æbletærten
Rør alle ingredienser til dejen i en foodprocessor. Rul dejen ud og beklæd en springform eller tærteform
med den. Forbag bunden ved 200º i 10 min. Skyl æblerne, fjern kernehusene, skær dem i tynde både og vend dem i kanel. Læg dem på den forbagte bund. Riv marcipanen og rør alle ingredienserne til mazarinen sammen evt. på maskine. Læg den over æblerne og bag kagen ved 175º i 30-35 min. Imens tilberedes karamellen. Smelt fløde, sukker, smør og honning i en gryde, til massen er let gylden. Det tager ca. 10-12
min. Kom de hakkede nødder i (evt. ristede) og fordel massen over kagen. Bag den yderligere 5 min. ved 185º. Servér med is.
Har du mere lyst til muffins? Se vores store galleri med opskrifter på massevis af muffins her
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.