Opskrifter

Lammekebab med fladbrød

Fredag, 14. juni 2013 Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen, Fredag d. 14. juni 2013 - af RedaktionMadopskrift: Helle Brønnum Carlsen, Fredag d. 14. juni 2013 - af Redaktion
Lækker lammekebab til grillen

Ingredienser til lammekebab med fladbrød

(4 pers.)

800 g afpudset lammenakke eller udbenet lammebov
1 dl balsamico-eddike
1 tsk. mild chili
2 tsk. groft salt
Evt. 1 tsk. garam masala (indisk blandingskrydderi )
1 skalotteløg
2 kviste koriander
2 kviste mynte
2 spsk. olivenolie

Fladbrød
100 g groft
speltmel
250 g hvedemel
2-3 dl koldt vand
2 tsk. groft salt

Tilbehør
Tzatziki

Fremgangsmåde

Skær kødet i store stykker. Rør eddike, garam masala, chili og salt i en skål.

Pil løget og blend det med koriander- og mynteblade og rør det i eddiken. Vend kødstykkerne heri og lad det marinere mindst 4 timer og gerne natten over. Vend olien i kødet, sæt kødstykkerne på grillspid og steg dem med jævnlige vendinger eller i en kuglegrill i ca. 25 min., til kødet er netop gennemstegt.

Fladbrød: Bland de to slags mel med salt og tilsæt vand, til dejen slipper skålen. Lad dejen hvile 1 time. Rul dejen ud til pandekager, læg dem på grillen eller en metalplade direkte i gløderne og steg brødene. Servér dem til kødet sammen med en god tzatziki.

Find flere opskrifter her...

Kalv med tunsauce
Stegte lammeculotte med bagte æbler

Grillmad!