Mokka semifreddo
(4 pers.)
1 dl stærk kaffe, gerne espresso
150 g sukker
2½ dl piskefløde
4 pasteuriserede æggeblommer
Pynt
Hakket chokolade
Bland kaffe og sukker i en gryde, varm op og lad det simre 2 min. Køl det lidt af.
Pisk æggeblommerne i en skål (helst metal eller glas)og pisk kaffelagen i. Sæt skålen i en gryde med simrende vand og pisk ca. 5 min. Tag skålen op af gryden og fortsæt piskningen, til det er cremet, og kølet af. Pisk fløden stiv og vend den i æggeblandingen. Hæld semifreddoen i kopper eller glas og stil dem i fryseren mindst 4 timer.
Pynt med chokolade og evt. flødeskum.
Tip: Når kaffe-æggeblandingen piskes dagen før og stilles koldt, bliver det helt cremet. Vend så flødeskummet i og sæt det i fryseren 2-3 timer.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
FLOT FRANSK SKÅL
Lille sød skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker i. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Nektariner i appelsincampari
Chokoladeharmoni
Panna cotta med hindbær
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)