(6 pers.)
35 min. + 4 timer på køl
100 g mandler
75 g flormelis
1 spsk. kakao
1½ æggehvider
125 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
2 spsk. cognac
2 pasteuriserede æggeblommer
150 g jordbær
2 spsk. chokoladespåner
Blend mandlerne med skal på til fint mel og bland det med flormelis og kakao. Pisk hviderne stive og vend dem i mandelblandingen. Kom dejen i 6 smurte portionsforme, bag dem ved 200° i 20 min. og lad dem afkøle. Smelt chokoladen over vandbad og pisk fløden til skum. Rør cognacen i chokoladen, tag den af varmen og rør æggeblommerne i en ad gangen. Vend flødeskummet i chokoladen, fordel moussen over mandelbundene og stil dem koldt i mindst 4 timer. Server desserten pyntet med friske jordbær og chokoladespåner.
Madopskrift: Kristina Marckmann
SØDE KERAMISKE HJERTEFORME
De røde forme er ildfaste og kan bruges til bagning. De dekorative forme kan købes i Familie Journals Shop for 149 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Mandelmarengs med friske bær
Is på sprød cornflakesbund med limejordbær
Mousse au chocolat
Find flere chokoladefristelser her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)