Fjerkræleverpostej med portvinssky
(6 pers.)
300 g ande- eller kyllingelever
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 æg
½ dl fløde
¾ dl portvin
1 spsk. friske timianblade el. 1 tsk. tørret timian
1 tsk. salt
Groftkværnet peber
75 g smeltet smør
Sky
4 blade husblas
½ dl kogende vand
2 dl portvin
Dup leveren tør. Pil løget og del det groft. Kom lever, løg, pillet hvidløg, æg, fløde og portvin i foodprocessor eller blender og blend det ensartet. Tilsæt timian, salt, peber og smeltet smør og blend det kort. Kom massen i en lille, smurt form. Bag den i vandbad ca. 45 min. ved 175°, til postejen føles fast i midten. Lad den køle af.
Sky: Læg husblassen i blød i koldt vand. Knug vandet af og smelt husblassen i det kogende vand. Tilsæt portvinen. Stil geléen koldt og hæld den over postejen, når den er halvflydende.
Pynt med laurbærblad og timian. Lad geléen stivne i køleskab. Server med cornichoner eller syltede agurker og brød.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere mad med vin...
Artiskokker med vin-
marinade
Coq au vin på kyl-
lingefilet
Vaniljetoppe med
rødvinspærer
DAMP DINE RÅVARER
Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen til 249 kr. (link fjernet)
Find mere mad med promiller i her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)