Citrontimiankage
4 æg
225 g sukker
Revet skal af 1 usprøjtet citron
Saft af 2 citroner
3 tsk. hakkede blade fra citrontimian
Hakkede nåle fra en stilk rosmarin, 20 cm lang
200 g mel
1 tsk. bagepulver
150 g smeltet smør
TIP
Smør i glasuren gør den blødere, så den ikke knækker, når der skæres i kagen.
Glasur
150 flormelis
Saft af ½ citron
10 g blødt smør
En lille sjat vand
Julekrymmel el. hjerter
Pisk æg og sukker godt til lys æggesnaps. Tilsæt citron og krydderurter. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen sammen med smeltet smør. Fordel dejen i en smurt 1½ l form og bag kagen på nederste rille ved 175° ca. 1 time.
Køl kagen lidt af på rist, før den vendes ud.
Glasur: Rør flormelis, citronsaft og smør sammen og tilsæt vand, til glasuren har passende konsistens. Kom glasuren på kagen og pynt med julekrymmel eller små hjerter.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Julens krydrede frugtbrød
Fest- og adventskage
Citronkage med mandelknas
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)