Chokolademarquise med appelsin og hasselnødder
(10 pers.)
250 g mørk chokolade, 60-70%
50 g smør
5 æggeblommer, pasteuriserede
5 æggehvider, pasteuriserede
100 g flormelis
Pynt
2 appelsiner, usprøjtede
2 spsk. hasselnøddekerner
Hak chokoladen groft og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Skær smørret i tern og rør dem i den smeltede chokolade, til du får en jævn og glat masse. Rør æggeblommerne let sammen og vend dem i chokoladen. Pisk æggehviderne helt stive med flormelis og vend dem forsigtigt i chokolademassen.
Fordel chokolademassen i en aflang bageform beklædt med bagepapir og sæt den i fryseren i mindst 6 timer.
TIP
Marquisen kan smages til med lidt likør, f.eks. Baileys eller Cointreau. En marquise er en chokolademousse, som blot skal en tur i fryseren, før den serveres.
Pynt: Riv skallen på begge appelsiner fint. Skær appelsinkødet ud i tynde fileter. Skær hasselnødderne i tynde flager eller hak dem.
Servering: Tag chokolademarquisen ud af fryseren. Skær den i tykke skiver med en kniv dyppet i varmt vand. Anret dem med appelsinfileter, revet appelsinskal og nødder.
Madopskrift: Carsten Kyster
Find flere opskrifter her...
Sarah Bernhard med rom
Nougatis med orange
Citronsorbet
Find flere chokoladefristelser her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)