Citronsorbet
(4-6 pers.)
½ liter citronsaft
200 g sukker
1 liter vand
Revet skal af
1 usprøjtet citron
Salat
3 appelsiner
150 g friske dadler
100 g valnødder
Kog vand og sukker sammen i 5 min. til sukkeret er opløst. Kom citronsaften i og afkøl lagen. Kør lagen på ismaskine eller sæt den i fryseren og rør af og til - evt. med tilsætning af 1 pasteuriseret æggehvide. Kom den i fryseren og lad den sætte sig. Skræl appelsinerne med en kniv helt til kødet og skær dem i fileter. Halver dadler og fjern stenen. Bland dadler, appelsinfileter og nødder og læg på tallerkner og kom skefulde af citronsorbet på.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
KØB CITRONER DER HOLDER
De citronformede skåle, lavet af keramiker Hanne Bertelsen, kan købes til hhv. 145 kr. og 340 kr. i Familie Journals shop - se her (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Flerfarvet citrussalat med mynte
Limemarineret skinkesnitsel
Citrusdessert med fromage, sorbet og karamelknas
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)