Ingredienser til pære-marcipankage
(Ca. 20 stk.)
Bund
500 g marcipan
4 æg
2 spsk. kakao
Fyld
3 æg
1 dl sukker
200 g mandler
3-4 pærer
Låg
150 g hvedemel
1½ dl sukker
75 g blødt smør
50 g mandelflager
Sådan gør du
Låg: Bland mel, 1 dl sukker og smør til en jævn masse. Bland halvdelen af mandelflagerne i og sæt blandingen til side.
Bund: Smuldr elle riv marcipanen og rør æggene i et ad gangen. Rør kakaoen i. Kom dejen i en papirbeklædt form på ca. 25 x 35 cm. Bag bunden midt i ovnen ved 175° i ca. 15 min.
Fyld: Pisk æg og sukker let og luftigt og rør mandlerne i. Fordel fyldet på bunden. Skræl pærerne, skær dem i smalle både og læg dem på fyldet. Fordel låget over kagen og drys resten af sukkeret og mandelflagerne over. Bag kagen midt i ovnen ved 175° i ca. 25 min.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Boel Ottimer
Find flere opskrifter her...
Nøddekage
Æblekage bagt i lag
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)