(8-10 stk.)
Ingredienser til nøddekage
100 g smør
2 dl sukker
2 æg
2 dl hvedemel
½ dl kakao
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
½ dl mælk
100 g blandede nødder
Sådan gør du
Pisk smør og sukker og tilsæt æggene et ad gangen. Bland hvedemel, kakao, vaniljesukker og bagepulver. Kom melblandingen og mælken i smørblandingen. Kom dejen i en smurt springform på 23 cm. Hak nødderne og strø dem over dejen. Bag kagen ved 175° i ca. 20 min. Lad kagen køle i formen.
Tip: Mandler, pistacie- og hasselnødder giver en dejlig smag i kagen, men brug de nødder, du holder af.
Tip: Server evt. flødeskum eller cremefraiche til kagen.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Marianne Liljenberg
Flere opskrifter...
Æblekage med grov crumble
Mandeldrømme
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)