Crème brûlée med chokolade
(8 pers.)
Hvid brûlée
6 dl piskefløde
100 g hvid chokolade
1 vaniljestang
6 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker + gyldent sukker til glacering
Kom fløde, chokolade og vanilje i en gryde og lad det langsomt smelte under omrøring. Pisk æggeblommer med sukker, til det er tykt. Rør chokoladecremen i og fordel massen i små ramekiner (ovnfaste skåle), der bages i vandbad ved 120° i ovnen eller i gryde i 15-20 min. Lad den afkøle natten over. Drys med sukker og glaser med gasflamme eller under ovnens grill.
Sorbet
100 g sukker
100 g flødechokolade
7 dl vand
Bring sukker og vand i kog, til sukkeret er opløst. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Når vandet er afkølet til ca. 60°, røres det i chokoladen, der afkøles og fryses med jævnlige omrøringer eller på ismaskine. Serveres i kugler til bruléen.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen