(1 pers.)
25 min.
200 g hakket oksekød
1 tsk. groft salt
5 drej peber
2 skiver syltet rødbede
1 syltet agurk
250 g kogte kartofler
40 g smør
1-2 æg
Pynt
Persille
Form en bøf af kødet og "bank" det fladt med en kniv, så det bliver formfast. Drys med salt og peber på begge sider. Steg bøffen i afbruset smør (ca. 15 g), så den bliver gennemstegt, hvilket er ca. 8 min. på hver side. Steg imens, på en anden pande, kartoflerne i kvarte i resten af smørret, så de brunes (brases) på alle sider. Tag kartoflerne op og spejl 1-2 æg på samme pande (eller i bøfpanden - hvad der nu bliver fri først). Anret bøffen med en krans af brasede kartofler og spejlæg over og et tilbehør af grofthakkede, syltede rødbeder og stykker af syltet agurk. Pynt med persille.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
DE FINESTE JULEGODTER
Den smarte julekageform er i silikone, hvis egenskaber gør, at chokoladen, isen etc. nemt falder ud. Formen kan købes for 199 kr. i Familie Journals Shop... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Ingefærkrydrede revelsben
Appelsinmarineret svinemørbrad
Krydrede kyllingelår med courgettesalat
Få tjek på al julemaden her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)