Kirsebærtærte
Ingredienser til kirsebærtærte
(8 pers.)
Dej
175 g hvedemel
50 g sukker
100 g usaltet smør
Fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet citron
Fyld
3 dl cremefraiche 18%
500 g udstenede kirsebær (ca. 800 g hele bær)
75 g sukker
1 blad husblas
Fremgangsmåde til kirsebærtærte
Udsten kirsebærrene og lad dem trække med sukker - gerne natten over. Lav en mørdej af mel, sukker, smør og citronskal og saml dejen med citronsaft og evt. vand. Lad den hvile køligt i 30 min.
Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Læg stanniol over og bag den i 15 min. ved 225º. Fjern stanniolen og bag den færdig ved 200º i 10 min. mere, eller til den er lysebrun og bagt. Udblød husblas i koldt vand og varm saften af kirsebærrene op. Smelt husblassen heri. Læg cremefraiche i tærten og læg kirsebærrene over. Træk saften over, når den lige har sat sig lidt. Afkøl og servér.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Klistret chokoladekage med kirsebær
Kirsebæris
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)