Ingredienser til kløben
(1 brød)
50 g smør
500 g hvedemel
50 g gær
3 dl mælk
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
70 g smuttede mandler
100 g rosiner
100 g sukat
Æg til pensling
Fremgangsmåde til kløben
Hak smørret i melet og rør gæren ud i mælken. Bland salt, sukker, hakkede mandler, rosiner og sukat i melet og rør mælken i. Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning under et fugtigt klæde i 40 min. Form dejen til et brød, læg det på en plade med bagepapir og lad det efterhæve i yderligere 40 min. Pensl med æg og bag kløben ved 200° i 35 min.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Fedtkager
Grovbrød
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)