Julekage med whisky
Opskrift på engelsk julekage med whisky
700 g tørrede bær (f.eks. 200 g tranebær, 100 g morbær, 100 g abrikoser, 100 g dadler uden sten)
1 dl whisky
250 g smør
250 g demerarasukker
5 æg
300 g hvedemel
85 g hasselnødder
100 g syltet appelsinskal
½ tsk. revet muskatnød
1½ tsk. stødt kanel
Populært til jul
Julepynt du selv kan lave Hjemmelavet marcipan Sjove og søde nisserSådan bager du kagen
Kom alle de tørrede frugter i en skål og overhæld dem med whisky. Rør smør og sukker blødt og tilsæt æggene et ad gangen. Fold mel, hakkede hasselnødder, appelsinskal, muskatnød og kanel i skiftevis med tørrede bær.
Kom dejen i en dyb, smurt form og bag den ved 150° i 1½-2 timer. Tag kagen ud af formen, sæt den på et ildfast fad og ind i ovnen ved eftervarmen i 30 min.
Pak kagen ind i film, når den er afkølet, og opbevar den i en lufttæt dåse. Servér kagen, som den er, eller med koldt smør og evt. abrikosmarmelade.
TIP: Kagen kan bages i god tid og kan evt. overhældes med whisky, hvis man vil have smagen mere fremtrædende.
Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!