Hjemmelavet marcipan
Selvfølgelig kan du købe marcian færdig i forretningerne, men skal det være rigtigt, laver du selvfølgelig marcipanen selv. Hovedingredienserne i marcipan er mandler og sukker, men det betyder bestemt ikke, at al marcipan giver den samme smagsoplevelse. Smag og kvalitet afhænger af mandlernes kvalitet og forholdet mellem mandler og sukker. Her får du en god grundopskrift på marcipan. Hvis du går længere ned på siden, får du også opskrifter på marcipan med sirup og marcipan uden sukker.
Opskrift på hjemmelavet marcipan
(Ca. 300 g marcipan)
- 1 dl vand
- 60 g sukker (gerne økologisk)
- 200 g mandler
Brug hjemmelavet marcipan til skøn kransekage - her får du 8 gode opskrifter på kransekage
Sådan laver du hjemmelavet marcipan
Hæld vand og sukker i en gryde og lad det simre i 5 min. Smut mandlerne og blend dem helt fint i en foodprocessor eller blender. Hæld mandelmelet i en skål og tilsæt sukkerlagen lidt ad gangen, mens der røres/æltes. Kom den færdige marcipan i en frysepose eller pak den ind i bagepapir og læg den på køl, til den skal bruges.
Tip: Skal du røre marcipan i en dej, bliver det nemmere, hvis du først har lagt marcipanen ganske kort i mikroovnen.
Sådan smutter du nemt mandler
Det kan hurtigt blive en lang process, hvis mandlerne skal smuttes enkeltvis. Tag et viskestykke og læg mandlerne deri og "masser" dem - så falder skindet af.
Opskrift på hjemmelavet marcipan med sirup
(1 portion, ca. 350 g)
- 200 g mandler
- 2 bitre mandler
- 2 dl flormelis
- 1 dl glukosesirup
Sådan gør du
Skold de søde og de bitre mandler, smut og hak dem. Bland mandlerne med florsukker.
Tilsæt glukosesirup, og arbejd det sammen til en smidig masse. Virker den smuldrende, så tilsætter du et par dråber koldt vand lidt ad gangen. Arbejd med den, til den er elastisk og kan formes.
Anvend marcipanen til figurer eller disse klassiske snitter. Opbevar marcipanen på køl i en tætsluttende boks. Indfarv marcipanen i forskellige farver med frugtfarve. Rul det ud til tynde plader, læg dem oven på hinanden, og skær dem i firkantede stykker.
Opskrift på hjemmelavet marcipan uden sukker
- 150 g malede mandler
- 1 æggehvide
- 2 dråber mandelessens
- Sødes med Sukrin Gold (efter smag)
Sådan gør du
Skold mandlerne og smut dem. Herefter bredes mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bages i ovnen ved 175 grader i 10-15 min. Når mandlerne er kølet af blendes de helt fint. Bland mandlerne med æggehviden, mandelessensen og sød det efter smag (det behøver ikke være med Sukrin Gold).
Find flere opskrifter her...
Kransekage med nougat
Kransekagekonfekt
Få god inspiration til klassiske hovedretter. Læs mere her...
Du kan også bruge hjemmelavet marcipan til...