Kyllinge-pølse gryder
(6 pers.)
Dej
300 g hvedemel
1 nip salt
150 g smør
1-2 æg
Koldt vand
Fyld
1 hel kylling
3 dl æblemost
1 løg i både
1 løg i skiver
2 porrer i skiver
1 bundt timian - bladene pillet af stilkene
8 sorte peberkorn
20 g smør
2 spsk. hvedemel
Revet skal af en usprøjtet citron
150 g krydret pølse
1 lille bundt estragon
1½ dl piskefløde
Kom mel, salt og smør i en foodprocessor og blend til smulder, saml dejen med et æg. Lad dejen hvile koldt i 30 min. Skær kyllingen i mindre stykker, lad skind og ben sidde. Læg kyllingestykkerne i en stor, ildfast gryde eller skål med låg, hæld æblemost, løgbåde, halvdelen af timianen, hele peberkorn og salt ved og fyld op med vand, så det dækker. Stil i ovnen ved 200° i 50 min. Pil kødet af benene og si suppen. Kom suppen i en gryde og reducer den, koge den ind, til ca. 1 l. Steg løgskiver og porrer i smørret og drys med mel. Kom resten af timian og citronskal ved og spæd med suppen. Kom kød og pølse i suppen, når den er kogt tyk. Smag til med estragon og piskefløde og kom suppen i små, ildfaste skåle. Rul dejen ud og udstik et låg til hver skål, læg dejen på skålene og pensl med æg, så de limes fast til kanten. Sættes i ovnen i 25 min. ved 210°.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Bålbagte kartofler
med dressing og
salsa
Bålbagt bananasplit
Varm ingefær-æble-
drik
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...