Brownie-fudge tærte
(8 pers.)
Dej
175 g hvedemel
85 g smør
2 spsk. flormelis
1 tsk. stødt kanel
Fyld
3 store æg
180 g rørsukker
Kornene af ½ vaniljestang
150 g smeltet smør
50 g hvedemel
50 g kakao
50 g hakkede hasselnødder eller valnødder
50 g hakket, mørk chokolade
Tilbehør
Vaniljeis og et drys kanel
TIP
Skulle der helt undtagelsesvis blive noget tilovers af kagen, kan det fryses.
Kom mel, smør, flormelis og kanel i en foodprocessor og blend. Saml dejen med lidt koldt vand. Kom dejen i en springform eller en tærteform på ca. 25 cm i diameter. Læg stanniol over dejen og hæld ærter eller ris over. Bag tærten ved 180° i 15 min. Fjern snydefyldet og bag den yderligere 5-10 min., til den er let gylden.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Pisk æg og sukker lysegult og luftigt. Fold vanilje, smeltet smør, mel og kakao i. Kom nødder og hakket chokolade i den forbagte bund og hæld kakaomassen over. Bliver der lidt tilovers, kan det bages som små runde kager. Bag ved 180° i 30 min. Sæt kagen på køl. Det indre af kagen skal være let flydende. Drys lidt kakao over kagen. Læg en kugle is ved hvert stykke og drys med kanel.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Middag på budget...
Salat med røget
makrel og peberrod
Braiserede svine-
kæber med urtemos
Små pærekager
med mokkais
Jordbær-pære-
smoothies
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)