Sprød skrubbe med varm kartoffelsalat
(1 pers.)
1 flået skrubbe
½ tsk. salt
2 spsk. mel
1 æggehvide
1½ dl rasp
½ tsk. salt
Smør og olie til stegning
Skyl skrubben og fjern evt. blodrester. Klip finnerne af, dup fisken tør og gnid den med salt. Vend den i sammenpisket æggehvide og rasp. Varm olie og smør på en pande, læg fisken på og steg den stille og roligt, til den er gennemstegt, 3-4 min. på hver side. Kig ved rygbenet, er kødet mælkehvidt, er fisken færdig. Drys den med salt.
Varm kartoffelsalat
(1 dag - 1 pers.)
400 g vaskede kartofler
1 (rød)løg
1 spsk. olie
200 g champignon i skiver
½ dl æbleeddike
2 tsk. sukker
Hakket persille
Kog kartoflerne lige netop møre og skær dem i skiver. Pil løget og skær det i tynde skiver. Svits det mørt i en gryde i olie sammen med champignon. Tilsæt kartofler, eddike, sukker, salt og peber og lad det simre 5-6 min. Smag til med eddike og sukker og drys persille over halvdelen af salaten.
Gem resten i køleskabet til næste dag. Kartoffelsalaten passer til skrubbe, oksebryst og grove pølser.
Kold kartoffelsalat
Vend resten af kartoffelsalaten med 2 spsk. Dijonnaise og 1 spsk. yoghurt 10%, drys persille over og spis den kold.
Tip: Dijonnaise fra Maille er mayonnaise med dijonsennep og findes i større supermarkeder. Den er god som krydderi i kartoffelsalat, til skinke og på tomatmadder. Efter åbning kan Dijonnaise holde sig 1 måned i køleskab.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere mad til en...
Græskarsuppe
Pestostegt kyllinge-
bryst og grønsags-
biks
Kogt oksebryst
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)