Andeconfit med timiankartofler
10 min. + 2 døgn + 1 time + 3 dage + 20 min.
4 andelår
200 g salt
500 g andefedt
Krydderier
2 små æbler
20 g smør
2 spsk. solbær¬marmelade
3 store bagekartofler (800 g)
3 spsk. andefedt
4 kviste timian
Lårene pakkes i salt og trækker på køl 2 døgn. Saltet børstes af og andelåret koges i fedt med krydderier (laurbær, peberkorn, timian, hvidløg, hvad man nu har) i 1 time. Fedtet sies, og kødet lægges i en form og overhældes med fedt. Stilles koldt mindst til næste dag, hvor fedtet børstes af, og de lægges på en rist over et fad. Ristes ved 220° i 15 min. Æblerne skæres i ringe, pensles med smeltet smør og steges på grillpande. Serveres til med marmelade. Kartoflene skrælles og skæres i tern. Skylles, vendes med salt, peber, timian og andefedt og steges på meget varm pande.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere and?
Andebryst a l'orange med kartofler
And på kuglegrillen
Sprødstegt andebryst med rødkålssalat