Bønnesalat med varmrøget ørred
(3 pers.)
15 min + 30 min. kogetid
100 g udblødte butterbeans
½ l vand
2 tsk. salt
1 fed hvidløg
1 timiankvist
150 g grønne bønner
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. æbleeddike
½ tsk. salt
1 knsp. peber
3 spsk. olivenolie
1 spsk. hakket citrontimian
200 g varmrøget ørred
100 g feta
Kog de udblødte butterbeans i vand tilsat salt, hvidløg og timian i 30 min. Tilsæt de grønne bønner i de sidste 2 min. af kogetiden. Hæld bønnerne til afdrypning, og fjern hvidløg og timian. Pisk sennep, eddike, salt og peber sammen, og pisk olien i lidt efter lidt.
Tilsæt citrontimian og vend de lune bønner i marinaden. Stil bønnerne tildækket i køleskabet i mindst 45 min. Bræk ørreden i mindre stykker og skær fetaen i tern.
Vend ørred og feta i bønnesalaten og server med et stykke groft brød.
Opskrift: Kristina Miechels