Rødgrød med hele bær
Ingredienser til rødgrød med hele bær
(4-6 pers.)
800 g blandet rød frugt og bær (tynde rabarber, kirsebær, hindbær, ribbede solbær og ribs)
2 dl vand
Ca. 150 g sukker
1 vaniljestang
Ca. 3 spsk. kartoffelmel
25-50 g smuttede mandler
Fremgangsmåde
Skyl frugten og lad den dryppe af. Skær rabarberne i 2 cm lange stk. og udsten kirsebærrene. Hæld vand, sukker og den flækkede vaniljestang i en gryde og kog det op. Hæld rabarberne i og lad dem koge op. Kom bærrene i og lad dem stå ved svag varme under låg 4-5 min., til de lige begynder at briste. Jævn med kartoffelmel udrørt i koldt vand. Lad det stå et par min. på varmen uden at koge. Tag gryden fra varmen og hæld grøden i en skål. Drys sukker over, så den ikke trækker skind. Drys hakkede mandler på grøden, når den er kølet af.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Kirsebærtrifli
Jordbærgrød
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)