En lækker hjemmebagt kringle
Ingredienser til kringle
150 g smør
5 dl mælk
50 g gær
85 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. salt
Ca. 800 g mel
Fyld
3 dl vaniljecreme
2 dl appelsinmarmelade
Pynt
Æg
Mandelflager
Glasur1 dl flormelis
1 spsk. appelsinsaft
Fremgangsmåde
Smelt smørret, rør mælken i og rør gæren ud i blandingen. Rør sukker, vaniljesukker og salt i. Ælt melet i lidt ad gangen til en glat og smidig dej. Lad den hæve et lunt sted i ca. 30 min. Rul dejen ud til en aflang firkant, fordel cremen på 2/3 af dejen, kom appelsinmarmeladen oven på og rul sammen til en roulade. Form dejen til en krans og læg den på en plade med bagepapir. Lad den hæve ca. 30 min. Pensel med sammenpisket æg, drys med mandelflagerne og bag kringlen nederst i ovnen ved 200° i ca. 30 min. Afkøl kringlen og pynt med glasuren.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Aase Dotterud
Find flere opskrifter her...
Moritzkage
Franske vafler
Kender du kogebogen? Klik her...
Fristende og flotte konditorkager
Vi har samlet nogle af vores bedste opskrifter og alternativer til en masse af de kager, som du kender fra bageren. Så er det bare om at komme i gang i køkkenet, så du kan sætte tænderne i nogle af de mange fristelser!