Ingredienser til franske vafler
(7 stk.)
100 g smør
175 g hvedemel
50 g mandelflager
½ dl vand
½ tsk. eddike
Æg til pensling
80 g sukker
Creme
160 g usaltet smør
200 g flormelis
1 vaniljestang
Hak smør og hvedemel til en grynet masse. Bland mandelflagerne i og saml dejen med vand og eddike. Stil dejen koldt i 30 min. Rul dejen ud i 5 mm tykkelse og stik den ud i 6 cm cirkler. Rul dem let med en kagerulle, så de bliver ovale. Pensl med æg, drys sukker over og prik dem med en gaffel. Bag dem øverst i ovnen ved 225° i 10 min. og lad dem afkøle på en rist. Pisk smør og flormelis luftigt og rør vaniljekornene i. Læg vaflerne sammen to og to med 1 spsk. creme imellem.
Vaflerne kan med fordel bages i forvejen og opbevares i en tætlukket kagedåse, så de bevarer sprødheden. Cremen kan ligeledes laves i forvejen og opbevares på køl.
Bageopskrift: Kristina Marckmann